19.9.2011

Sophie Kinsella - Varsinainen talousihme

Chick-lit genren ehkä tunnetuin kirjailija Sophie Kinsella iskee jälleen!
Olen aikaisemmin lukenut joitain Kinsellan kirjoja, kuten Salaisuuksia ilmassa ja Kevytkenkäinen kummitus, ja pidin molemmista varsin paljon. Kinsellan teokset etenevät nopeasti ja viihdyttävästi, mutta silti (vaikka voikin kuulostaa vähän odottamattomalta...) niissä säilytetään tietty todentuntuisuus. Vaikka monet kirjojen tapahtumista on epätodennäköisiä ja periaatteessa jopa epärealistisia, ihmettelee sitä yhtälailla hahmot kuin lukijatkin! Epärealistiset tapahtumat saavat paljon enemmän pohjaa kun päähenkilökin hämmästelee.

Tällä kertaa kuitenkin luin teoksen Varsinainen talousihme, ja täytyy sanoa, että aikaisemmin lukemani Kinsellat nostivat odotukset aika korkealle. Ennen kirjan aloittamista olin hyvin skeptinen ja vakuuttunut, että ei nyt voi kolmatta kertaa onnistua putkeen! Jouduin yllättymään.

Samantha on erittäin menestyvä lakimies, joka haaveilee osakkuudesta Lontoon suurimmassa lakifirmassa. Hänen elämänsä on työ, harrastuksenaan työ ja haaveenaan työ. Koko suku pyörii ammatin äärellä ja sitä pidetään erittäin tärkeänä asiana, ja siihen Samanthakin on kasvatettu. Siksi kaikki romahtaakin, kun kaikille niin tärkeä työ katoaakin yllättäen.
Paniikissa hän eksyy ensimmäiseen junaan ja erinäisten pikkusattumien kautta päätyy pieneen maalaiskylään ja etsii ensimmäisestä eteen osuneesta talosta päänsärkylääkettä. Niin kuitenkin käy, että täysin kokkaustaidoton (siivoamisesta en edes aloita...) uranainen palkkautuu taloudenhoitajaksi, toimeenkuvanaan siivoaminen ja ruuanlaitto. Ilta sujuu hyvin ja Samantha on tyytyväinen. Ongelmat alkavat vasta kun pitää alkaa siivoamaan!
Epätoivoisten hetkien jälkeen hän kuitenkin saa apua yllättävältä taholta, ja alkaa jopa viihtyä työpaikassaan. Ilokseni havaitsin myös sen, että kaikkea ei osattu heti, vaan vaikka apua saatiin niin se ei varmistanut täydellistä suoritusta. Kohellusta oli huvittavaa seurata ja hyväntuulisuus on läsnä jatkuvasti.
Mutta mitä on chick-lit ilman romanssia? Köyhää. Siispä kyllä se myös täältä löytyy. Plussana tässä erittäin miellyttävä mieshahmo ja vähän epätavallisemmat kohtaukset puutarhassa ;)
Draamaa ja toimintaa kyllä löytyy, mutta omasta mielestäni vain hyvällä tavalla. Sivut kääntyivät tiuhasti ja kirjan loputtua jäi hetken hämmennys, että hetkonen... mitäs nyt teen ja mitä nyt luen. Kyllä sieltä kuitenkin taas kirja kätöseen löytyi!

Suunnittelen jonkinlaisen lukulistan lisäämistä tänne jonnekin (sivuhuomautuksena, siitä tulee _valtava_) ja mikäli jollekin herää mieleen kirjasuosituksia niin laittakaa kommenttia rohkeasti! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti