24.7.2012

Johanna Sinisalo - Kätketyt

Finnconin innostamana kipitin kirjastosta hakemaan Sinisalon tuotantoa. Lopulta mukaani lähti novelli Kätketyt ja vaikka kirja on hyvin pikkuinen, vain 52 sivua, en joutunut pettymään. Yllätyin ilokseni myös siitä, että aiheena on geokätköily! Olen hiljattain tutustunut harrastukseen itsekin, joten tämä oli erittäin ajankohtainen valinta.

Päähenkilönä toimii vasta Tampereelle muuttanut Anna, joka ei oikein viihdy töissään. Kavereita tai tekemistä ei ole ja elämä tuntuu kovin tylsältä. Eräänä iltana baarissa Annalle työnnetään lappu, josta puhelinnumeron sijaan löytyykin koordinaatit. Hetken hämmennyksen jälkeen Anna pääsee katkosarjan jäljille. Lopputulos ei kuitenkaan ole lainkaan sitä, mitä hän odotti, kun kätköily saakin vaarallisen käänteen.

Ainoa kritiikki olisi, että ihmeen nopeasti Anna kätköilyn oppi. Eihän se nyt vaikeaa ole, mutta kirjasessa mainitaan useammin kuin kerran Annan kehittäneen istkelleen geokätköilysilmän, jonka avulla hän tunnistaa mahdolliset kätköt helpommin ja nopeammin. Kertaakaan erehtymättä! Kyllähän se harrastaessa kehittyy, mutta ei kai noin nopeasti? 

Vaikka postaus oli hyvin lyhyt (voiko novellista pitkästi kirjoittaakkaan, ellei ala kunnolla analysoimaan?), mutta mielestäni se ansaitsi huomionsa! Lukemisen lisäksi kätköily on kovin mukava harrastus, joten näinkin on helppo aiheeseen tutustua. Toinen tapa on esimerkiksi tutustua esimerkiksi Geocaching.comiin ja lähteä paljastamaan kätkettyjä aarteita!

1 kommentti: