23.10.2011

Tuomas Vimma - Raksa

Vimmalta tosiaan julkaistiin uutta tekstiä, ja siitäkös allekirjoittanut sekosi. Hyppelehdin heti kirjakauppaan ja hädissäni pyörin ympyrää, kunnes viimein ymmärsin kitistä apua hymyilevältä myyjältä. Sain kirjan käteeni ja puristin sen pikkuisia rintojani vasten varsin onnellisena. Vaikka kansikuva ei ole kovinkaan houkutteleva, eikä takakansikaan ei muuta tehnyt kuin aiheuttanut epäilyksiä, kaikki huolet katosivat esipuheen lukemisen jälkeen. Viimeistään ensimmäisen luvun jälkeen olin varma, että Vimma on säilyttänyt tasonsa, ellei jopa ylittänyt sitä.
Siinä missä aikaisemmissa kirjoissa ollaan tutustutta AD:n, kirjailijan ja kokin elämään, on tällä kertaa vuorossa rakennusala. Rajun Helsinki 12 trillerin jälkeisen rauhallisemman Gourmet-teoksen tunnelmiin palaillaan jälleen, ja kirja on erittäin miellyttävä lukea. Tapahtumia kirjasta ei puutu, ja vaikka tiedän rakennusalasta suurin piirtein saman verran kuin koala kirjallisuudesta, ei se teoksen lukemista tahi ymmärtämistä vaikeuttanut lainkaan. Kirja oli erittäin nautinnollinen ja pidän Vimman tavasta kirjoittaa niin paljon! Tätä teosta on odotettu innolla, ja onkin vähän sääli, että luin tämän ollessani Englannissa ja sain itseni liian monta kertaa kiinni siitä, että ahmin Raksaa (niin häiriintynyt kuin tuo lause onkin) enkä huomioinut ympäristöäni lainkaan. Vierailin ehkä yhdessä Iso-Britannian kauneimmista kaupungeista, ja istuin McDonaldsissa lukemassa kirjaa. Auts. Kaikeksi onneksi kuitenkin Vimman teos oli niin miellyttävä, ettei missattu aika oikeasti mennyt lainkaan hukkaan!

Joskus Helsinki 12 lukiessani pohdiskelin, että jos kirjoittaisin arvostelun tai suosittelun herran teoksista, miten sen tekisin. Mitä sanoisin ja mitä asioita voi paljastaa. Lopetin saadessani migreenin, ja lopetan tämänkin köyhän arvostelun täysin samoista syistä.
Tuomas Vimma on loistava kirjailija, ja näkyypä herran teoksia nyt jo lukioiden lukulistoissa, eikä syyttä. Minulla on vahvat aavistukseni siitä, että tästä tulee aikamme klassikko.
Lukekaa, tutustukaa ja arvostelkaa.
Se, joka osaa kertoa hänen teoksistaan paljastamatta liikaa (ja tietenkin pitää Vimman kirjoista...) kertokaa se täällä ja lupaan lähettää nallekarkkeja postissa!

Pahinpaan tiedonnälkään voi hakea ensiapua takakannen muodossa vaikkapa Bookreaderista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti